- Experts in RFID -

Riffid Oy

Olemme vuonna 2010 perustettu teknologia-alan palveluyritys. Toimimme laaja-alaisesti radiotaajuisen tunnistustekniikan eli RFID:n ympärillä.

Mitä teemme?

  • Mm. korkeatasoiset RFID-konsultoinnit, kuten erilaiset yrityskohtaiset selvitykset ja kartoitukset
  • Kokonaiset RFID-järjestelmät ja kaikki niihin tarvittavat laitteet

Katso tarkemmin tarjontaamme täältä.

Toimintamme perustuu vahvoihin ja luotettaviin kumppanuussuhteisiin. Niiden avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme Suomen mittakaavassa jopa ainutlaatuisen monipuolisen ja samalla korkeatasoisen RFID-osaamisen kattaen kaikki RFID-tekniikan hyödyntämiseen liittyvät osa-alueet.

Yhteistyökumppanimme ovat alansa huippuja. Näin pystymme toimimaan asiakkaalle ”yhden luukun -periaatteella” kaikissa RFID-asioissa - oli kyseessä sitten pienempi yksittäinen konsultointi, laitekauppa tai suuren yrityksen tarpeisiin räätälöity laaja toiminnanohjausratkaisu.

Osallistumme aktiivisesti RFID-alan tutkimus- ja kehitysprojekteihin pysyen näin nopeasti etenevän kehityksen kärkipaikoilla.

Riffid Oy:n kotipaikka on Suomen länsirannikolla sijaitseva perinteikäs teollisuuskaupunki Rauma ja yrityksellä on toimipiste myös Porissa.

Henkilöt

 

 

 

Jussi Nummela, tekn. toht.
Perustaja

Riffidin perustaja Jussi Nummela on Suomen ja tiettävästi myös koko Euroopan ensimmäinen puhtaasti RFID:n soveltamisesta väitöskirjan tehnyt ja tekniikan tohtorin tutkinnon suorittanut henkilö. Hän on keskittynyt vuosia RFID-tekniikkaan ja erityisesti ongelmanratkaisuihin käytännössä. Tämä on luonut erinomaisen pohjan ja osaamisen Riffidin tarjoamien palveluiden tuottamiseen.

Jussin väitöstutkimus käsitteli passiivisen UHF RFID:n soveltamista paperiteollisuudessa, jota on pidetty eräänä RFID-tekniikan haasteellisimpana sovelluskohteena vaativan toimintaympäristönsä takia. Perehdyttyään työssään näihin monimuotoisiin haasteisiin ja niiden ratkaisuihin useat yleisesti RFID:n soveltamisessa huomiota vaativat seikat ovat tulleet hänelle erittäin tutuiksi.

 

 

 

 

Janne Raitaniemi, DI
Perustaja, hallituksen pj.

Riffidin toinen perustaja ja hallituksen puheenjohtajana toimiva Janne Raitaniemi on ohjelmistotekniikan DI. Lisäksi hänellä on tekeillä väitöskirja liittyen mobiiliohjelmistojen arkkitehtuureihin. Nykyään yrittäjänä toimiva Janne on työskennellyt vuosien varrella muun muassa VTT:n, Nokian, Acandon ja i2 Technologies -yrityksen ohjelmistotuotekehityksessä. Hänellä onkin laajaa ohjelmisto-osaamista yli 25 vuoden ajalta. Hänen erityisosaamisalueinaan ovat ohjelmistotuotanto, RFID-sovellukset, 3G, paikannustekniikat sekä monenlaiset eri mobiilit ja langattomat laitteet.

Janne on InnoSuomi 2007 -palkitun ohjelmistotuotteen luoja ja useiden patenttien tekijä. Lisäksi hänellä on kokemusta monien RFID-projektin toteuttamisesta sekä ohjelmistoalan opetustehtävistä Tampereen Teknillisessä yliopistossa vuosien varrelta.